Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Οι ορτανσίες της Κένυας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους αποδείχθηκαν παγκόσμια επιτυχία

«Αναμέναμε να λάβουμε διεθνή αιτήματα, αλλά όχι πολλά», λέει ο Frans Ederveen της Flora Delight. Μαζί με τον Marco van Sandijk, αυτοί οι δύο Ολλανδοί άρχισαν να δοκιμάζουν ορτανσίες στο αγρόκτημα τους το 2011, με στόχο την καλλιέργεια και την προμήθεια τους όλο το χρόνο. 

Παραγωγή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους
Ο Ederveen και ο συνεργάτης του Sandijk ίδρυσαν την επιχείρησή τους στην Κένυα το 2007. Παρατήρησαν γρήγορα μια καλή ευκαιρία να καλλιεργούν ορτανσίες όλο το χρόνο. "Οι 52 εβδομάδες ηλιοφάνειας μας οδήγησαν να αποφασίσουμε να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε την καλλιέργεια το 2011, μετά από χρόνια προσαρμογής της καλλιέργειας στο κλίμα της Κένυας, επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες τους." Έτσι, τα χρόνια που ακολούθησαν συνέχιζαν να προσαρμόζουν τις ορτανσίες στις συνθήκες της Κένυας, επεκτείνοντας την καλλιεργούμενη έκταση και ούτω καθεξής.

Από σήραγγες έως θερμοκήπια
Όλες οι ορτανσίες καλλιεργούνταν σε σήραγγες, αλλά αφού καλλιεργούσαν την καλλιέργεια τους για χρόνια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν θερμοκήπια. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, σταδιακά καθιέρωσαν θερμοκήπια και σταδιακά μετατόπισαν την καλλιέργειά τους σε αυτό το νέο περιβάλλον. "Η υγρασία είναι πολύ πιο σταθερή και μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε περισσότερες διαδικασίες, όπως το screening, που θα ωφελήσουν την καλλιέργεια". Τώρα έχουν 16 εκτάρια θερμοκηπίων στην παραγωγή.

Μέσα στα θερμοκήπια, η καλλιέργεια χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα. μας εξασφαλίζει σταθερή προσφορά και μπορούμε να προβλέψουμε τις σημαντικές γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα της Γυναίκας.

Ζήτηση
Ο Ederveen είδε πάντα τις δυνατότητες στην αγορά ορτανσίας. "Κάθε χρόνο, στην Ολλανδία παράγονται πολλά στελέχη ορτανσίας και υπάρχει μεγάλη παραγωγή στη Νότια Αμερική, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην αμερικανική αγορά. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα τριαντάφυλλα, η παγκόσμια παραγωγή ορτανσίας εξακολουθεί να είναι μικρή. μια μεγάλη δυνατότητα να επεκταθεί σε αυτήν την αγορά και επομένως πιστεύαμε ότι η ετήσια παραγωγή και η διαθεσιμότητα αυτού του λουλουδιού θα προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία », δήλωσε σε FloralDaily σε άρθρο του το 2016.

Και η πρόβλεψή του έγινε πραγματικότητα. "Δεν περιμέναμε να λάβουμε τόσα πολλά αιτήματα όταν τελείωσε η σεζόν, στα τέλη Μαΐου." Παίρνει ολοένα και περισσότερα αιτήματα από χώρες τόσο εντός της Ευρώπης, όσο και εκτός Ευρώπης. "

Ποικιλίες
Προς το παρόν, η Flora Delight έχει 6 ποικιλίες στη συλλογή τους. Βελτιώνουμε συνεχώς την γκάμα μας και πρόσφατα προσθέσαμε 4 με 6 νέα χρώματα. Σκοπός τους είναι να έχουν μια σειρά 12-14 χρωμάτων.

Μελλοντικά σχέδια
Είναι σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες εταιρείες στην Κένυα και στο μέλλον θα συνεχίσουν να εργάζονται για την παγκόσμια θέση τους. Επίσης, θα συνεχίσουν να επενδύουν στις διαδικασίες στο θερμοκήπιο, όπως η βελτίωση της εσωτερικής εφοδιαστικής, εγκαθιστώντας ένα είδος μονής σιδηροτροχιάς και βελτιώνοντας τη διάρκεια ζωής του προϊόντος στο εσωτερικό της αλυσίδας. "Η ζωή του βάζου της ορτανσίας μέσα στην αλυσίδα είναι σήμερα ένα σημαντικό πρόβλημα και εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε μια λύση".

Για περισσότερες πληροφορίες:
Flora Delight
Frans Ederveen
Email: frans@floradelight.nl
www.floradelight.com

Πηγή; https://www.floraldaily.com

 

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!