Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Φροντίδα Λουλουδιών και Φυτών

Πώς να φροντίσετε την όμορφη ορχιδέα Phalaenopsis

Η ορχιδέα Phalaenopsis είναι η πιο συνηθισμένη ποικιλία ορχιδέας λόγω της ευκολίας παραγωγής και της διαθεσιμότητας ανθισμένων φυτών καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ορχιδέες φαλαίνοψις είναι εύκολα φυτά που καλλιεργούνται στο σπίτι ή το γραφείο και ανθίζουν για πολύ καιρό.

Εδώ θα βρείτε της βασικές απαιτήσεις για την φροντίδα της ορχιδέας phalaenopsis.

Μην απογοητεύεστε από την ξαφνική πτώση των λουλουδιών της ορχιδέας την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που αναμένουμε από την ορχιδέα να ρίξει τα άνθη της και να ξεκινήσει την αναπτυξιακή περίοδο. 

Πότε κόβουμε το κοτσάνι στις ορχιδέες φαλαίνοψις, καθώς οι ορχιδέες βγαίνουν από την άνθιση. Για τα περισσότερα γένη ορχιδέας η ακίδα του λουλουδιού πρέπει να κοπεί μετά την άνθηση. Αυτό συνήθως υποδεικνύεται από το φυτό καθώς η ακίδα γίνεται καφέ. Για την phalaenopsis μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να γνωρίζουμε τι να κάνουμε, υπάρχουν διαφορετικές σχολές και σκέψης για αυτό το θέμα.

Όμορφες και εξωτικές η ορχιδέες είναι εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου και φαίνεται για την ορχιδέα να υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα.

Φως: Βεβαιωθείτε ότι το σημείο που θα τοποθετήσετε την ορχιδέα σας σας είναι όσο το δυνατόν πιο φωτεινό, χωρίς να βρίσκεστε στον ζεστό, άμεσο ήλιο. Θα καούν χωρίς καθυστέρηση εάν βρίσκονται σε ένα παράθυρο προς τα νότια ή δυτικά, ειδικά το καλοκαίρι.
Θερμοκρασία: Φροντίστε να κρατάτε της ορχιδέες σας μακριά από κλιματιστικά και θερμάστρες, καθώς και από κάθε ζεστό ή κρύο ρεύμα.

Πότισμα: Οι ορχιδέες που αναπτύσσονται στο φλοιό θα στεγνώσουν ταχύτερα από μια ορχιδέα σε κεραμικό βότσαλο. Εάν η ορχιδέα σας μεγαλώνει σε φλοιό, τότε θέλει νερό κάθε 7-10 ημέρες. Εάν είναι σε βρύα ή σε κεραμικό βότσαλο τότε θέλει νερό κάθε 14-21 ημέρες. 

 

Tags: ,

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!