Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Φροντίδα Λουλουδιών και Φυτών

Air Plant | Οδηγός Φροντίδα + Συμβουλές

Τα φυτά του αέρα (Tillandsia) έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή. Τα τελευταία χρόνια, αυτά τα μοναδικά φυτά έχουν κάνει το δρόμο τους σε σπίτια ως βασικό ντεκόρ. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, τα φυτά μπορούν να ζουν με τις ρίζες τους στον αέρα, αυτά τα φυτά δεν έχουν ρίζες στο έδαφος.

Συνθέσαμε αυτόν τον απόλυτο οδηγό φροντίδας για την (Tillandsia),  εδώ θα βρείτε συμβουλές πώς να φροντίσετε καλύτερα αυτά τα υπέροχα φυτά.

Τα φυτά του αέρα (Tillandsia) είναι απίστευτα μοναδικά και έρχονται σε 450 διαφορετικές ποικιλίες. Κατατάσσονται στην οικογένεια bromeliad που καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία 3.475 κυρίως τροπικών φυτικών ειδών - αυτό σημαίνει ότι οι φυτείες αέρος σχετίζονται με τον ανανά!

Τα φυτά του αέρα (αερόβια φυτά) δεσμεύουν τις ρίζες τους σε δέντρα, πετρώματα και άλλα φυτά και συλλέγουν νερό το όποιο συσσωρεύεται στη βάση τους. Για παράδειγμα, σε ένα τροπικό βιότοπο, ζουν στα δέντρα που συλλέγουν νερό από την υγρασία και το νερό που συγκεντρώνει στα κλαδιά των δέντρων.

Έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών και χρωμάτων. Υπάρχουν ποικιλίες που ανθίζουν λουλούδια, αλλά αυτό συνήθως σηματοδοτεί ότι το φυτό βρίσκεται κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής του. Εκτός από τη διαφορά τους στο μέγεθος, έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία συνδυασμών χρωμάτων. 

 

Πώς να φροντίζετε τα αερόβια φυτά.

Η φροντίδα τους μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος αλλά, ως επί το πλείστον, έχουν παρόμοιες απαιτήσεις φροντίδας.

Πόσο φως χρειάζεται τα αερόβια φυτά. Αυτά τα φυτά προτιμούν φωτεινό, έμμεσο φως. Θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε μια φυσική πηγή φωτός που λαμβάνει φως για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Εάν η περιοχή στην οποία ζείτε έχει υψηλότερη υγρασία, το φυτό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο φως χωρίς να στεγνώσει πάρα πολύ. Η ποσότητα νερού που χρειάζονται τα φυτά του αέρα εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες ζουν.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!