Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Τριαντάφυλλα Εκουαδόρ, τα καλύτερα τριαντάφυλλα του κόσμου

Τα τριαντάφυλλα είναι το πιο δημοφιλές λουλούδι στον κόσμο, για την ομορφιά και το γλυκό τους άρωμα. Τα τριαντάφυλλα είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την Ημέρα της Γυναίκας, την Ημέρα της Μητέρας και για πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις.

Σε όλη την ιστορία, τα τριαντάφυλλα έχουν αναπτύξει την γλώσσα τους. Κάθε χρώμα έχει ένα νόημα που μπορεί να συμβολίζει την αγάπη, τη φιλία, τη φροντίδα, την αφοσίωση, την ανάμνηση και την αγνότητα. Τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται ακόμη και ως συστατικά σε προϊόντα ομορφιάς και αρώματα.

Το Εκουαδόρ είναι στην πραγματικότητα ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας ανθισμένων λουλουδιών στον κόσμο και σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανθισμάτων που αποστέλλονται είναι τριαντάφυλλα. Καταπληκτικό όταν θεωρείτε ότι η χώρα περιλαμβάνει μόνο περίπου το 1% της επιφάνειας της γης και είναι περίπου το μέγεθος του Κολοράντο. Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της χώρας, τα τριαντάφυλλα του Εκουαδόρ κερδίζουν δημοτικότητα. Με φωτεινά χρώματα και αρωματικά αρώματα, η βιομηχανία τριαντάφυλλων παρέχει θέσεις εργασίας σε χιλιάδες κατοίκους του Εκουαδόρ και εξαπλώνει ομορφιά και αγάπη σε όλο τον κόσμο.

Σε αντίθεση με τα τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται στην Ολλανδία, την Κολομβία ή την Αφρική, τα τριαντάφυλλα από τον Εκουαδόρ έχουν μεγαλύτερο μέγεθος. Έχουν επίσης μακρύτερα, παχύτερα στελέχη από άλλα είδη τριαντάφυλλων. Στην πραγματικότητα, οι ρίζες του Εκουαδόρ αυξάνονται σε ύψος άνω των πέντε μέτρων. Αυτό οφείλεται κυρίως στις γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή όπου καλλιεργούνται τα τριαντάφυλλα.

Υπάρχουν δύο παράγοντες που συμβάλλουν σε μεγαλύτερα, μακροχρόνια λουλούδια. Το πρώτο είναι απλή γεωγραφία. Επειδή ο Ισημερινός είναι ισημερινή χώρα, τα λουλούδια λαμβάνουν περισσότερες ώρες φυσικού φωτός από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι τα τριαντάφυλλα στον Εκουαδόρ καλλιεργούνται σε μεγάλα υψόμετρα. Τα περισσότερα από τα τριαντάφυλλα της χώρας καλλιεργούνται στην επαρχία Pichincha στα βουνά των Άνδεων, σε υψόμετρο μεταξύ 2.800 και 3.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το υψηλότερο ύψος σημαίνει ότι τα τριαντάφυλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν, λόγω του μεγάλου υψομέτρου. Αυτή η μοναδική κατάσταση δίνει στο φυτό περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τους μίσχους του, καθιστώντας τα τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα που έχουν προέλθει από τον κόσμο.

Τα τριαντάφυλλα του Εκουαδόρ αποτελούν πλεονέκτημα για το οικοσύστημα τους καθώς παρέχουν γύρη και νέκταρ σε ζώα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Δεν είναι περίεργο ότι αυτά τα τριαντάφυλλα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Είτε πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίσταση, όπως γιορτή, γενέθλια ή επέτειο, τα τριαντάφυλλα αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα δώρα και φωτίζουν κάθε δωμάτιο με τη χαρούμενη εμφάνιση τους.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!