Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Πώς να ανοίξετε ένα κατάστημα λουλουδιών - Ανθοπωλείο

Αν αγαπάτε τις μυρωδιές των φρέσκων λουλουδιών και τις συνθέσεις λουλουδιών, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο, να ανοίξτε το δικό σας ανθοπωλείο.

Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις θα είναι πάντα απαραίτητες και παράλληλα τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία δεν μπορούν να καλύψουν όλη τη ζήτηση. Οι λιανικές πωλήσεις ανθοπωλείων προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από γιορτές, γενέθλια, γέννηση, γάμους, κηδείες και ανθρώπους που αναζητούν ένα ιδιαίτερο δώρο. 

Τα μανάβικα και τα σούπερ μάρκετ έχουν πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς από ανεξάρτητα καταστήματα λουλουδιών τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποια θα είναι τα επόμενα 10 χρόνια για τον κλάδο των ανθοπωλών.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει πολύς ανταγωνισμός στην ανθοκομική βιομηχανία. Η αγορά είναι κατακερματισμένη και αποτελείται κυρίως από καταστήματα που λειτουργούν αποκλειστικά από έναν ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση μου, υπάρχουν 13.000 ανθοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Το 2002 ο αριθμός των καταστημάτων λουλουδιών έχει μειωθεί περίπου κατά 40%, από τότε ο αριθμός των ανθοπωλείων συνεχίσει να μειώνεται.

Σε σύγκριση με ορισμένες άλλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, το κόστος για την έναρξη ανθοπωλείου δεν είναι τόσο υψηλό όσο άλλες επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο αρχικό κόστος εκκίνησης για να ξεκινήσετε ένα ανθοπωλείο είναι συνήθως οι θάλαμοι για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας φρέσκα, τα τραπέζια, βάζα, κορδέλες και κάρτες, αυτά δεν είναι συνήθως ακριβά.

Αν σχεδιάζετε να ανοίξετε ένα νέο κατάστημα, το κλειδί για την επιτυχία είναι εάν μπορείτε να έχετε υπομονή; για τουλάχιστον μία 5ετια!

Με άλλα λόγια, μη πιστεύεις στα θαύματα; για να μη χάσετε χρήματα, ξεχάστε τη θεωρία ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα σε ένα ανθοπωλείο.

Αυτό που έχει σημασία είναι η καινοτομία, η ευελιξία και το θάρρος; η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών, και μην παρασύρεσαι κι αγοράσεις φθηνά λουλούδια προκειμένου να παρέχεις μία τεράστια γκάμα επιλογών.

Ειδικά στις μικρότερες αγορές, ανεξάρτητα από το τι σκεφτόμαστε για τις τιμές ενός καταστήματος, μια μοναδική αγοραστική εμπειρία και ποιοτική εξυπηρέτηση, είναι αυτό που μπορεί να σας φέρει πελάτες που διαφορετικά δεν θα έρχονταν στο ανθοπωλείο σου.

Με λίγα λόγια, το περιεχόμενο που διαθέτετε στο ανθοπωλείο σας να απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, ώστε να αγγίζει τον ιδανικό πελάτη σας.

Γνωρίζοντας αυτά τα κρίσιμα στάδια. Κάντε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και δείτε τους αριθμούς.

Υπάρχει ένα σημείο ποσοστού κέρδους στη λογιστική έννοια, ιδιαίτερα για τους νέους επιχειρηματίες; το ποσοστό κέρδους σε ένα ανθοπωλείο μπορεί να εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο. Αγοράζεις κάτι 100€ και το πουλάς 300€, κερδίζεις 200€. Στην περίπτωση αυτή το ποσό του φόρου, δεν είναι καθόλου πρόβλημα, όταν θα πρέπει να υπολογίσετε, πόσα λουλούδια από την αγορά σας περίπου έχετε πετάξει αυτή την εβδομάδα, για να πουλήσετε ένα προϊόν.

 

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!