Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

FloraHolland - News

Οι ολλανδικές εξαγωγές εξακολουθούν να κατευθύνονται προς τις τιμές ρεκόρ, ωστόσο η πώληση τεμαχισμένων λουλουδιών στη δημοπρασία της Royal FloraHolland τον περασμένο μήνα υπέστη σοβαρό πλήγμα. Συγκεκριμένα το χρυσάνθεμο και το τριαντάφυλλο χτυπήθηκαν σκληρά.

Αν και ο Ιούνιος είχε δύο δημοπρασίες λιγότερο από τον ίδιο μήνα πέρυσι, αυτό δεν σημαίνει μείωση του κύκλου εργασιών κατά 14,7%. Το χρυσάνθεμο ήταν σχεδόν σε πτώση 30%, για το τριαντάφυλλο σχεδόν 20% και άλλα λουλούδια που πωλούνται λιγότερο: ζέρμπερα, φρέζια και ορτανσία 15% λιγότερο και αλστρομέρια ακόμα και 28% λιγότερα. Μόνο οι παιώνιες και τα πολύ μικρότερα προϊόντα αυξήθηκαν, με πωλήσεις 10,7% και 18,4% αντίστοιχα.

Ο κύκλος εργασιών στα φυτά της γλάστρας ήταν 5,1% χαμηλότερος, αλλά με 19 δημοπρασίες σε σύγκριση με 21 πέρυσι, συγκρίσιμες τιμές επιτεύχθηκαν. Μόνο η ορχιδέες είχαν απώλεια κύκλου εργασιών άνω του 10% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο, αυτό εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Αυτό που ξεχωρίζει είναι κάκτοι; με 34% αύξηση στον κύκλο εργασιών.

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!