Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Λουλούδια; η φυσική πηγή χρωμάτων στα τρόφιμα

Τα λουλούδια παρέχουν ένα φυσικό χρωματισμό τροφίμων και μπορούν να προσφέρουν οφέλη για την υγεία μας. Πολλά από αυτά που τρώμε καθημερινά περιέχουν πρόσθετο χρώμα και το μπλε, το κόκκινο και το κίτρινο χρώμα έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αλλά είναι συνθετικά χρώματα και όλο και περισσότερο οι καταναλωτές θέλουν φυσικά πρόσθετα στα τρόφιμα τους, λένε οι ερευνητές του UF.

"Στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο UF / IFAS Mid-Florida (MREC) διεξάγουμε έρευνες για να εντοπίσουμε τους βρεφονηπιαστές και τους καλλιεργητές της Φλόριντα για να οδηγήσουν τη βιομηχανία στη χρήση εδώδιμων φυτών και λουλουδιών ως χρωστικές και πρόσθετα τροφίμων", δήλωσε ο Brian Pearson, βοηθός καθηγήτρια περιβαλλοντικής κηπευτικής στο κέντρο. "Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να απομακρύνονται από τα συνθετικά και προς τα φυσικά συστατικά, οι ευκαιρίες για τη γεωργία της Φλόριντα είναι ατελείωτες".

Προς τον φυσικό στόχο των χρωστικών τροφίμων, οι ερευνητές του UF / IFAS μελετούν το Butterfly Pea, ένα λουλούδι που είναι εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία και είναι ένα μη-εξωτικό φυτό στη Φλόριντα. Επιπρόσθετα, το πεταλούδα περιέχει ανθοκυανίνη, ένα από τα πιο κοινά αντιοξειδωτικά, γεγονός που το καθιστά δυνητικά επωφελές για την υγεία του καταναλωτή, λένε οι ερευνητές του UF / IFAS.

Ο Pearson επιβλέπει τη διατριβή του Sean Campbell, διδακτορικού φοιτητή που ασχολείται με την περιβαλλοντική κηπουρική στο UF / IFAS College of Agricultural and Life Sciences. Ως μέρος της διατριβής του, ο Campbell διεξήγαγε μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, η οποία οδήγησε σε αυτό το νέο έγγραφο UF / IFAS Extension για το Butterfly Pea ως χρωστική τροφίμων.

Ο Campbell έρχεται στην έρευνά του για το Butterfly Pea από την UF / IFAS επιστήμη των τροφίμων και την ανθρώπινη διατροφή τμήμα, όπου κέρδισε πτυχία Bachelor και Master. Εκεί, διεξήγαγε πάνελ δοκιμής γεύσης, μεταξύ των πολλών φοιτητικών του δραστηριοτήτων. Στα εργαστήρια γευσιγνωσίας τροφίμων στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του UF στο Gainesville της Φλόριντα, ο Campbell δήλωσε ότι έπεσε στην ιδέα να προσπαθήσει να βρει πιο φυσικό χρωματισμό τροφίμων.

"Υπάρχει ανάγκη και ενδιαφέρον για τα χρωστικά τροφίμων", δήλωσε ο Campbell επικαλούμενος τις πρόσφατες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης που επικεντρώνονται στην αυξανόμενη επιθυμία των καταναλωτών να χρωματιστούν τα τρόφιμά τους με μια φυσική χρωστική ουσία.

Ο Pearson συμφώνησε, προσθέτοντας: "Είναι μοναδικό. Είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν. Ας δούμε αν μπορούμε να την αναπτύξουμε. Η καλλιέργεια αυτή ταιριάζει καλά με τις άλλες καλλιέργειες μας. "

Η έρευνα για το Butterfly Pea είναι μέρος του ευρύτερου χαρτοφυλακίου της έρευνας για τα φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα και ποτά στο UF / IFAS MREC στην Apopka της Φλόριντα. Εκεί, οι επιστήμονες μελετούν επίσης τον λυκίσκο και το κρανίο, μεταξύ άλλων φυτικών ποικιλιών.

"Αυτές οι καλλιέργειες τροφοδοτούν προϊόντα που είναι σε συγχρονισμό με τη μεγαλύτερη ζήτηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εναλλακτικές και κερδοφόρες καλλιέργειες για τους αγρότες της Φλόριντα", ανέφερε ο Pearson.

Πηγή; University of Florida (Brad Buck)

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!