Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Κατάλογος Λουλουδιών - Ονόματα | Αζάλεα

Η Αζαλέα είναι ένα όμορφο λουλούδι και πολύ δημοφιλές φυτό. Το λουλούδι της αζαλέας είναι σύμβολο της θηλυκότητας και της απαλότητας. Η αζάλεα είναι ένα εντυπωσιακό δώρο για να προσφέρετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και ταυτόχρονα είναι ένα δημοφιλή λουλούδι για νυφικές ανθοδέσμες σήμερα.

Αζάλεα. Ένα ανθοφόρο φυτό που ανήκει στην οικογένεια Ericaceae, συγγενείς ροδοδέντρων μια ομάδα φυτών που περιλαμβάνει δάφνη, βατόμουρο και τα βακκίνια. Οι αζαλέες έρχονται σε αειθαλείς και φυλλοβόλες μορφές, και αναπτύσσονται ως επί το πλείστον ως θάμνοι και μπορούν να δημιουργήσουν πολύχρωμα, ζωντανά λουλούδια. 

Οι αζαλέες είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή εποχιακά λουλούδια σε όλη την Ελλάδα. Ενώ οι πρώτες καλλιεργημένες αζάλεας μεγάλωσαν στην Κίνα και την Ιαπωνία, το κοινό όνομα έχει ελληνικές ρίζες. Η αζαλέα προέρχεται από την αζαλέα, μια ελληνική λέξη που σημαίνει ξηρό.

Η Αζαλέα τείνει να αντιπροσωπεύει καλές ιδιότητες προσωπικοτήτων, αλλά συμβολίζει επίσης συγκεκριμένα συναισθήματα ή γεγονότα. Οι άνθρωποι αγαπούν την αζαλέα για πολλούς λόγους. Πρώτον, μεγαλώνουν πολύ γρήγορα - εύκολα και κατά δεύτερον η λουλουδένια έννοια αυτού του λουλουδιού λέει πως να φροντίζετε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας. Η αζάλεα είναι βασικά ένα σύμβολο της γυναικείας ζωής, οπότε οι άντρες ζητούν από τη γυναίκα να παραμείνει όμορφη.

Οι συμβολισμοί της αζάλεας προέρχονται κυρίως από τη βικτοριανή κοινωνία και τους ανατολικούς πολιτισμούς. Για τους Ιάπωνες και τος Κινέζους ή αζάλεα ήταν μια γλυκιά υπενθύμιση του χρόνου που πέρασε στο σπίτι. Δεδομένου ότι τα άνθη μπορούν να πέσουν από τον φυτό από ένα ισχυρό αεράκι! 

Ως μία από τις πιο ευρέως καλλιεργούμενες ανθοφόρους θάμνους, υπάρχουν πλέον πάνω από 10.000 μοναδικές και αναγνωρισμένες ποικιλίες της Αζαλέας. Αυτό το όμορφο φυτό θα το βρείτε σε ανθοπωλεία σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου και λευκού..

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!