Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Κατάλογος Λουλουδιών - Ονόματα | Ορχιδέες

Λόγω της ομώνυμης ομορφιάς και της αισθητικής τους, οι ορχιδέες συνδέονται με την αγάπη, τη γονιμότητα και την κομψότητα. Αυτές οι βασικές έννοιες, σε συνδυασμό με την εξωτική τους εμφάνιση, κοσμούν κάθε χώρο και ταυτόχρονα αποτελούν πρωτότυπα δώρα που έχουν ξεχωριστό στυλ και εντυπωσιάζουν με τη μοναδικότητα τους.

Το όνομα ορχιδέα προέρχεται από την ελληνική μυθολογία; ο Όρχις ήταν γιος μιας νύμφης και ενός σάτυρου. Κατά την διάρκεια των εορτών προς τιμή του Βάκχου, διέπραξε ιεροσυλία, επιχειρώντας να βιάσει μια ιέρεια. Η τιμωρία του ήταν να τον κατασπαράξουν τα άγρια θηρία και να μεταμορφωθεί σε ένα αδύνατο και σεμνό φυτό.

Ένα από τα μεγαλύτερα γένη ορχιδέας είναι το Paphiopedilum. Το όνομα προέρχεται από τη λέξη "Πάφος", η οποία είναι το όνομα του ναού όπου λατρεύτηκε η ελληνική θεά της αγάπης, η Αφροδίτη. Στην Αρχαία Ελλάδα, πιστεύονταν ότι οι γονείς θα μπορούσαν να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους τρώγοντας τους κόνδυλους της ορχιδέας. Εάν ο πατέρας έτρωγε πυκνούς, σφριγηλότερους κονδύλους, το παιδί θα αποδειχθεί ότι είναι άνδρας. Εάν η μητέρα έτρωγε μικρότερα, λεπτότερα κόνδυνα, το παιδί θα αποδειχθεί θηλυκό.

Ο Κομφούκιος θαύμαζε την ορχιδέα και έγραψε πολλά ποιήματα σχετικά με το εξωτικό λουλούδι και τα συνέκρινε με το χαρακτήρα των ευγενών μελετητών. Οι ορχιδέες ήταν το θέμα πολλών από τα φιλοσοφικά και λογοτεχνικά του έργα και αποτέλεσαν τη βάση των ηθικών διδασκαλιών του.

"Οι ορχιδέες αναπτύσσονται στο δάσος και αφήνουν το άρωμά τους, ακόμη και αν δεν υπάρχει κανείς για να το εκτιμήσουν. Ομοίως, οι άνδρες ευγενικού χαρακτήρα δεν θα αφήσουν τη φτώχεια να αποτρέψει τη θέλησή τους να καθοδηγούνται από υψηλές αρχές και ηθικά. " Κομφούκιος.

Οι Αζτέκοι συνδυάζοντας την βανίλια με ένα είδος ορχιδέας, αυτό το μαγικό ελιξίριο με σοκολάτα τους έδινε δύναμη και ισχύ.

Κατά την βικτοριανή εποχή, οι ορχιδέες βρέθηκαν μόνο στις τροπικές περιοχές και ήταν εξαιρετικά σπάνιες. Επομένως, οι Βικτοριανοί θα συλλέγουν εξωτικές ορχιδέες ως ένδειξη πολυτέλειας και εκλεπτυσμένης γεύσης. Όταν δίνεται ως δώρο, όσο πιο σπάνια είναι η ορχιδέα, τόσο πιο βαθιά η αγάπη και το πάθος σας ήταν για τον παραλήπτη.

Στην Κίνα, οι ορχιδέες θεωρούνται έμβλημα ακεραιότητας, κομψότητας και φιλίας.

Παρόλο που οι ορχιδέες έχουν τη φήμη ότι αποτελούν σύμβολα γονιμότητας και κομψότητας, οι διαφορετικές έγχρωμες ορχιδέες έχουν μια ποικιλία συμβολισμών.

Οι λευκές ορχιδέες συμβολίζουν την αθωότητα και την αγνότητα, καθώς και την κομψότητα και το σεβασμό.
Οι ροζ ορχιδέες συμβολίζουν τη θηλυκότητα, τη χάρη και τη χαρά.
Οι κίτρινες ορχιδέες συμβολίζουν τη φιλία και τις νέες αρχές. 
Οι μοβ ορχιδέες συμβολίζουν τα δικαιώματα και τον θαυμασμό και παραδοσιακά δίδονται ως ένδειξη σεβασμού.
Οι πορτοκαλί ορχιδέες συμβολίζουν την υπερηφάνεια, τον ενθουσιασμό και την τόλμη.

Το πιο πολυπόθητο διακοσμητικό φυτό, η λεπτή, εξωτική και χαριτωμένη ορχιδέα αντιπροσωπεύει την αγάπη, την πολυτέλεια, την ομορφιά και τη δύναμη. Στείλτε μια εντυπωσιακή ορχιδέα για δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και κάντε τους μια όμορφη έκπληξη.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!