Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Μαύρα τριαντάφυλλα - Όχι, δεν υπάρχουν στην Τουρκία

Οι ψεύτικες πολιτικές ειδήσεις είναι πλέον συνηθισμένες, αλλά ακόμη και στον τομέα των ταξιδιών, φαίνεται συχνά ότι υπάρχει τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο των μαύρων τριαντάφυλλων της Halfeti.

Βεβαίως, εάν κάνετε μια βασική έρευνα για τα μαύρα τριαντάφυλλα που φαινομενικά αναπτύσσονται μόνο σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Τουρκία, μπορεί να φαίνονται πολλά υποσχόμενα.

Δυστυχώς, θα μάθετε γρήγορα ότι αυτά τα μαύρα τριαντάφυλλα δεν υπάρχουν. Προφανώς αυτά είναι τα κακά νέα. Εάν ταξιδεύετε μέχρι το απομακρυσμένο χωριό Halfeti στη νοτιοανατολική Τουρκία, δεν θα ανταμειφθείτε με τη θέα των μαύρων τριαντάφυλλων που αναπτύσσονται μόνο εκεί

Τα καλά νέα. Η Halfeti μοιάζει να είναι ένα αρκετά δροσερό μέρος, αν και αξίζει να το δείτε αν βρίσκεστε στην Τουρκία - είναι αρκετά ένα ταξίδι για να φτάσετε εκεί, ακόμα και από την Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα.

Μόνο όταν αρχίσετε να ψάχνετε για φωτογραφίες των τουρκικών μαύρων τριαντάφυλλων θα συνειδητοποιήσετε ότι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ακόμα κι αν δεν είστε επαγγελματίας φωτογράφος (ή ένας επαγγελματίας χρήστης του photoshop), δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι όλες οι φωτογραφίες των "μαύρων" τριαντάφυλλων ο κορεσμός τους έχει απορριφθεί εντελώς. Σίγουρα μπορεί να σκεφτείτε, εάν υπήρχαν μαύρα τριαντάφυλλα θα ήταν  έγχρωμες και οι φωτογραφίες τους.

Ορισμένοι διαδικτυακοί σχολιαστές εικάζουν ότι η φάρσα ήταν ένα έξυπνο σχέδιο μάρκετινγκ από τις τοπικές τουριστικές αρχές στη Halfeti. Αυτό φαίνεται απίθανο, ωστόσο, δεδομένου ότι η φήμη προήλθε από μια σκοτεινή ιαπωνική ιστοσελίδα σχεδόν πριν από μια δεκαετία. Και φυσικά, δεδομένης της εξαιρετικά περιορισμένης έκκλησης του Halfeti σε ξένους τουρίστες, μείον τις ψεύτικες φήμες για ένα φυσικό μαύρο τριαντάφυλλο που προφανώς μεγαλώνει εκεί.

 

Η Halfeti, βλέπετε, έπεσε θύμα ενός προγράμματος της τουρκικής κυβέρνησης που επιδίωκε να αξιοποιήσει τον κοντινό ποταμό Ευφράτη από γεωργικούς και ενεργειακούς σκοπούς και τώρα βυθίζεται. Κάθε προοπτική μπορεί να είναι δαπανηρή, ειδικά όταν έρχεστε στην καταστροφική συνειδητοποίηση ότι εκεί έξω στο χωριό Halfeti δεν υπάρχουν μαύρα τριαντάφυλλα.

Το Μαύρο τριαντάφυλλο δεν μπορεί να παράγεται στη φύση, από το κόκκινο τριαντάφυλλο με εκχύλισμα οργανικών βαφών που απορροφώνται από τα πέταλα παράγουν το μαύρο τριάνταφυλλο, ή μοναδική διαδικασία μας εξασφαλίζει ότι τα τριαντάφυλλα δεν έχουν υποστεί ζημιά κατά τη διαδικασία της βαφής.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!