Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Αζαλέα: Οδηγός Φροντίδας - Συμβουλές

Οι αζαλέες είναι πανέμορφα φυτά γνωστά ως "το φυτό του κήπου" λόγω των φημισμένων και πολύχρωμων λουλουδιών του. Οι αζαλέα είναι ένα όμορφο φυτό που ταιριάζει σε κάθε ελληνικό σπίτι και διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις - ροζ, μωβ, κόκκινο, πορτοκάλι, λευκό και άλλα. Με τη σωστή φροντίδα της αζαλέας, μπορείτε να δώσετε αρκετό χρώμα στο κήπο σας ομορφαίνοντάς τον ακόμα περισσότερο. 

Πώς να φροντίζετε τις αζαλέες με επιτυχία. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να μάθετε για τον συγκεκριμένο τύπο αζαλέας που έχετε αγοράσει. Ορισμένες αζαλέες απαιτούν περισσότερη προσοχή ή διαφορετικές απαιτήσεις. 

Οι αζαλέες μπορούν να ευδοκιμήσουν είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους - η φροντίδα τους εξαρτάται από το πού τοποθετούνται. Η θερμοκρασία στην οποία βρίσκεται η αζαλέα δεν έχει σημασία, προσέξτε επίσης, καθώς οι αζαλέες είναι δηλητηριώδεις για τα ζώα και τα παιδιά που καταναλώνουν τα άνθη τους. 

Οι αζαλέες έχουν υβριδοποιηθεί για πολλά χρόνια, και τώρα υπάρχουν πάνω από 10.000 ποικιλίες που έχουν καταχωρηθεί. Οι αζαλέες διαχωρίζονται σε δύο ομάδες, αειθαλή και φυλλοβόλα. Τα χρώματα και τα λουλούδια της αζαλέας είναι πολύ χαρακτηριστικά, ορισμένα άνθη αζαλέας έχουν στενά πέταλα, ενώ άλλα έχουν επικαλυπτόμενα στρογγυλά πέταλα. Υπάρχουν μερικές αζαλέες που αναπτύσσουν πέντε πέταλα στα άνθη τους και μερικά που έχουν 10 έως 12 πέταλα. 

Η λευκή αζαλέα αναπτύσσεται χαμηλά στο έδαφος και απαιτεί περισσότερη σκιά, σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες. Τα άνθη της είναι μεγάλα και αποτελούνται από στρογγυλεμένα λευκά λουλούδια και το φύλλωμα τους είναι πράσινο.

Η ροζ αζαλέα είναι γνωστή για την ανθεκτικότητα και την ικανότητα να χειρίζεται εξαιρετικά σε ψυχρό κλίματα, ακόμη και κάτω από το μηδέν! Αυτό το όμορφο αρωματικό φυτό προσελκύει κολίβρια και πεταλούδες. Αυτή η ποικιλία από αζαλέες έχει την μεγαλύτερη κάλυψη σε άνθη.

Η κόκκινη αζαλέα είναι ένα ιδανικό φυτό για το σπίτι ή το κήπο σας και ταιριάζει σε κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, είναι ένας εντυπωσιακός ανθοφόρος θάμνος το όποιο διατηρεί ένα φωτεινό και φλογερό κόκκινο χρώμα όλο το χρόνο. 

Αζαλέα - φυτό εξωτερικού χώρου. Κομψή και πανέμορφη, η αζαλέα είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά και η τέλεια επιλογή για εκείνους που θέλουν να στείλουν ένα ξεχωριστό δώρο.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!