Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021

Το καλάθι είναι άδειο

Έννοιες, συμβολισμός και ή γλώσσα των λουλουδιών για αιώνες

Οι έννοιες των λουλουδιών έχουν γοητεύσει τους ανθρώπους για αιώνες. Τα λουλούδια είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα που αντιπροσωπεύουν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας σε κάθε περίσταση. Τα μπουκέτα λουλουδιών είναι υπέροχα δώρα και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι συμβολίζει το μπουκέτο σας. Τα τριαντάφυλλα τείνουν να έχουν ιδιαίτερες έννοιες, όπως και τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται στους γάμους. 

Μάθετε τον συμβολισμό των λουλουδιών.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τις έννοιες των λουλουδιών και για να δείτε τι σημαίνει το αγαπημένο σας λουλούδι.

Από την προέλευση του ονόματος ενός λουλουδιού στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και την πλούσια μυθολογία, τα λουλούδια εισάγονται με συμβολισμό και νόημα. Οι Ιάπωνες το ονομάζουν Hanakotoba και ο βασιλιάς Κάρολος Β 'το έφερε στη Σουηδία από την Περσία τον 17ο αιώνα. Η Hanakotoba είναι το ιαπωνικό όνομα για τη σύνδεση ορισμένων λουλουδιών με διαφορετικές έννοιες.

Η εκμάθηση του ειδικού συμβολισμού των λουλουδιών έγινε ένα δημοφιλές χόμπι κατά τη δεκαετία του 1800. Σχεδόν όλα τα βικτοριανά σπίτια είχαν, παράλληλα με τη Βίβλο, οδηγούς για την αποκρυπτογράφηση της "γλώσσας", αν και οι ορισμοί μετατοπίστηκαν ανάλογα με την πηγή. Οι θρησκευτικές, λογοτεχνικές, λαογραφικές και βοτανικές εκδόσεις χρησιμοποιήθηκαν για να ενημερώσουν τις έννοιες.

Η χρήση λουλουδιών συμβολικά χρονολογείται πριν από το δέκατο ένατο αιώνα, αλλά μέχρι το δέκατο ένατο αιώνα η φθοριογραφία έγινε επίσημη. Το 1809, ο Joseph Hammer-Purgstall δημοσίευσε το Dictionnaire du language des fleurs, τον πρώτο δημοσιευμένο κατάλογο για τη γλώσσα των λουλουδιών.

Αν και η φθοριογραφία ήταν δημοφιλής στην Ευρώπη, εμπνεύστηκε από γυναίκες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που χρησιμοποίησαν λουλούδια για να μεταφέρουν μηνύματα που δεν μπορούσαν να πούμε δυνατά. Στην πραγματικότητα, ελληνικές και αρμενικές γυναίκες βοήθησαν το Hammer-Purgstall να καταλάβει τη γλώσσα των λουλουδιών και να μεταφράσει τα παραδοσιακά τουρκικά λόγια στα γαλλικά. Ο συμβολισμός των λουλουδιών έγινε ακόμα πιο περίπλοκος το 1819 όταν η Louise Cortambert έγραψε το Le langage des Fleurs, ένα λεξικό για τη γλώσσα των λουλουδιών.

Η άνοδος του συμβολισμού των λουλουδιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει νόημα, καθώς ήταν το ύψος της ρομαντικής εποχής όπου η φύση θεωρήθηκε ομορφιά και οι άνθρωποι επηρεάστηκαν έντονα από τα συναισθήματά τους. Η χλωριογραφία επιτρέπει την απτή ανταλλαγή αυτών των συναισθημάτων.

Παραδείγματα φυτών και των συνδεόμενων με αυτά ανθρώπινων ιδιοτήτων κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής περιλαμβάνουν μπλε ίριδες και καλοσύνη, παιώνιες και δεντρολίβανο, τουλίπες και πόθος.

Η συμβολική γλώσσα των λουλουδιών έχει αναγνωριστεί εδώ και αιώνες σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Ασία. Οι μυθολογίες, η λαογραφία, τα σονέτες και τα έργα των αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Αιγυπτίων και των Κινέζων είναι γεμάτες συμβολισμό λουλουδιών και φυτών. Σχεδόν κάθε συναίσθημα μπορεί να εκφράζεται με λουλούδια. Το άνθος πορτοκαλιού, για παράδειγμα, σημαίνει αγνότητα, καθαρότητα και ευχαρίστηση, ενώ το κόκκινο χρυσάνθεμο σημαίνει "σ 'αγαπώ".

Τα λουλούδια παρείχαν μια απίστευτα ξεχωριστή μορφή επικοινωνίας. Ορισμένα φυτά, όπως τα τριαντάφυλλα και τα κρίνα, θα μπορούσαν να εκφράσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων με βάση το χρώμα τους.

Η γλώσσα των λουλουδιών και ο μυστικός συμβολισμός κάθε είδους.

Πάρτε, για παράδειγμα, όλες τις διαφορετικές έννοιες που αποδίδονται σε διάφορα χρώματα;

Το ροζ χρώμα σήμαινε - δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, χάρη, ευτυχία, ευγένεια.

Το κόκκινο - αγάπη, σε αγαπώ.

Το λευκό - γλυκό και υπέροχο, καθαρότητα, αθωότητα, ευλάβεια, νέα αρχή.

Το κίτρινο - ρομαντική απόρριψη, χαρά, φιλία, η υπόσχεση μιας νέας αρχής.

Το πορτοκαλί - επιθυμία και ενθουσιασμός.

Σε ένα είδος σιωπηλού διαλόγου, τα λουλούδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απαντήσουν "ναι" ή "όχι".

Τα φυτά θα μπορούσαν επίσης να εκφράσουν αποσπασματικά συναισθήματα, όπως η "μανία" του ροδιού ή η "πικρία" της αλόης.

Οι έννοιες και οι παραδόσεις που σχετίζονται με τα λουλούδια έχουν σίγουρα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, και διαφορετικές κουλτούρες αποδίδουν διαφορετικές ιδέες στο ίδιο είδος, αλλά η γοητεία των λουλουδιών παραμένει ακριβώς το ίδιο.

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα αγάπης; Ό, τι θέλετε να πείτε, πείτε το με λουλούδια, αφού υπάρχουν πολλά για σχεδόν κάθε συναίσθημα που θα θέλατε ποτέ να εκφράσετε.

 

Σας καλωσορίζουμε σε μια καινούργια προσπάθεια που έχει στόχο την ενημέρωση για τα λουλούδια - φυτά. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία να γνωριστείτε με τον υπέροχο κόσμο των λουλουδιών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας. Μην χάσετε καμία είδηση ή ιστορίες.

Δεν κάνουμε spam!